KARABÜK’TE SOYAKAN SAVAŞ SANATI ANLATILDI

Soyakan Türkiye Kurucusu Yabgu Nihat Yiğit, savaş sanatlarının asıl atasının Türklere dayandığını söyledi.

GÜNCEL 28.03.2013 10:58:30 0
KARABÜK’TE SOYAKAN SAVAŞ SANATI ANLATILDI
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Soyakan Kulübü tarafından Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda Soyakan Türkiye Kurucusu Yabgu Nihat Yiğit‘in katılımıyla konferans gerçekleştirildi. Konferansa; Soyakan Dünya Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Ünal Özdemir, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı. Açılış konuşması yapan KBÜ Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Aydın, “İlk olarak bize verdiğiniz destek için teşekkür ederim. Burada sizlerin yoğun katılımı ve desteğiniz beni çok mutlu etti. Soyakan Kulübümüzün bu ilk konferansıdır. Belli zorluklarla buraya kadar geldik fakat kulübümüzü açmış bulunmaktayız. Bu sporun içine girdiğiniz zaman asla sıkılmayacaksınız zevkle vakit geçirerek çok şey öğreneceksiniz. Bu sporu Karabük Üniversitesi’nde fenomen hale getirmek istiyoruz. Herkese desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” diyerek Soyakan Sporu’nun tanıtım filmi izletildi.
Tanıtım filminin izletilmesinin ardından, Soyakan Türkiye Kurucusu Yabgu Nihat Yiğit, “Kore’ye Çin’e mâl ettiğimiz savaş sanatlarını bilirken, bizim özümüz olan Soyakan Savaş Sanatı’nı bilerek, sahiplenip korumamız gerekir. Yoksa bizim savaş sanatımızı başkaları sahipleneceklerdir. Bizlerde üreten değil başka kimliklerin altına bürünüp o kişiler olmaya devam ederiz. İlim şüphe ile bakmaktır. Bilgi noktasında şüphe ile bakarak doğruyu öğrenerek hareket etmeliyiz. Benim alanım savaş sanatları ve ortaya koyduğumuz çalışmaların ölmesini istemiyoruz. Yenilenmeye ve geliştirmeye de devam edeceğiz. Yaptıklarımız sahiplenemediğimiz için, bizim olan kavramları, buluşlarımızı başka devletler sahiplenerek kendilerinin gibi göstermektedirler. Savaş sanatlarının asıl atası Türklere dayanmaktadır. Birçok kelimemizi de kullanmaktadırlar. Daha önce sahiplenemediğimiz benliklerimize karşı bundan sonra sahiplenip özümüzü unutmayalım” diye konuştu.
Yiğit, ok ve on kavimleri, Soyakan logo oluşumu, alagan programı, basagar programı, Soyakan’da hiyerarşi, abalar, Soyokan’da ülke temsilcilikleri, Türkiye’de Soyakan okulları, Soyakan faaliyetleri olan üniversitelerden bilgiler sundu.
Konferansın sonunda Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Soyakan Kulüp Başkanı Serpil Koyun, sunumlarından dolayı Soyakan Türkiye Kurucusu Yabgu Nihat Yiğit’e plaket takdim etti.

Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °